Verdures vs refredats!

Verdures vs refredats!

Sabies que les verdures de temporada són les grans aliades per combatre refredats i fer-te fort contra la grip?

Segur que ara mateix estàs refredat, n’acabes de passar un o estàs a punt de formar part del grup dels espècimens d’ulls vidriosos, nas vermell i mocs aigualits. No és que nosaltres siguem pitonisses, sinó que formes part dels humans!
Hi ha moltes maneres de prevenir un refredat o de conviure-hi. Però la més fàcil i efectiva és a través de l’alimentació saludable. Saber quins aliments ens fan més forts i ens protegeixen millor contra els virus i les bactèries és clau per superar el dur hivern.
Nosaltres ja ho hem posat en pràctica, però no us enganyarem: algun refredat hem pescat. I és que documentant-nos per crear l’espectacle de Contes de la Terra de la Nostra Horta, hem descobert avantatges i secrets de fruites i verdures. La xef Cirera ho sap molt bé i ho explica als supermercats Caprabo de Catalunya des del mes d’octubre.

Hi ha moltes verdures amb Vitamina C com la col arrissada, la coliflor, la carbassa, el bròquil i la bleda; a part de la taronja, que és la reina de la lliga anti-refredats. N’hi ha que combaten les afeccions respiratòries, com la pastanaga, el porro i la ceba. I també tenim verdures que tenen propietats antibiòtiques com l’all.
Si esculls aquestes i altres verdures de temporada, i segueixes la norma de “5 al dia” (tres peces de fruita al dia i dos plats que incloguin verdura), tindràs més números per convertir-te en l’únic mortal que no s’ha refredat aquest 2015! I probablement siguis objecte d’estudi i surtis a la portada de la revista The Science…però això ja no depèn de nosaltres.
Et donarem l’últim consell del dia i del qual Tanaka no se’n fa responsable. Si el fred de l’hivern t’ha fet sortir penellons als dits del peu, refrega’t una ceba crua.

Podeu extreure més informació dels bons hàbits alimentaris al portal de FAROS de Sant Joan de Déu; i de les propietats de les fruites i verdures, al link d’Eroski Caprabo.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *