M’agrada fer personatges estranys i allunyats de mi

M’agrada fer personatges estranys i allunyats de mi

Avui toca el torn de presentar l’altra actriu de la companyia. És la Laura Yvars, que és amb Tanaka Teatre des de l’abril del 2015. De fet és el nostre primer fitxatge després d’un càsting on vam veure més de 50 actrius. Va començar substituint l’Ariadna a Un món (i un munt!) de dracs, i va continuar amb els espectacles Contes de la Mediterrània de les germanes Baldufa i La botigueta.

La Laura ja tenia una àmplia experiència en el teatre infantil. Havia fet de La Sireneta amb la cia. Magatzem d’Ars (potser per això li queda tan bé el paper de sirena boja dels Contes de la Mediterrània). També és cantant, però en aquest aspecte la tenim bastant desaprofitada, ja que sempre li fem cantar desafinadament!

Laura, què és el que més t’agrada de la teva feina?

Escapar de mi mateixa i poder ser moltes altres persones. Desfogar-me i atrevir-me a fer dalt de l’escenari tot allò que no faria a la vida real.

És cert que la Laura té un punt reservat, però quan surt a l’escenari se n’oblida. A més a més, com més estrafolaris són els personatges que li proposem més sembla gaudir-ne. Oi?

És cert, els personatges que més m’agrada fer són els més estranys i allunyats de mi, com la iaia de La Botigueta o el pirata de Contes de la Mediterrània.

Però si haguessis de triar un espectacle?

Contes de la Mediterrània de les germanes Baldufa perquè els contes són meravellosos i faig un munt de personatges diferents i divertits.

 Tot i que quan vam fer aquesta entrevista la Laura encara no havia fet ni de iaia ni de pija de La Botigueta.. i creieu-nos que val la pena veure-la…Per cert! Què és el més estrany que t’han fet fer les Tanaka?

Vaig haver de disfressar-me d’una manera molt ridícula, amb una disfressa de power ranger groc, per una animació que vam fer al Consell de Cent durant la presentació de l’Agenda 21 per a l’Ajuntament de Barcelona, on hi va assistir molta gent important, com la tinent d’Alcaldessa.

Hahaha! Si que et tracten malament a Tanaka Teatre!… I ara que no ens escolten, quina relació tens amb les “jefes”?

El dia que vaig fer el càsting ja em va enamorar la personalitat de l’Elsa i de l’Ari i la humilitat, la professionalitat i el compromís que demostraven tenir envers la seva feina. Vaig pensar que si m’agafaven faríem molt bones “migues” i així va ser! A més, interpretar els seus espectacles és un boníssim entrenament actoral, ja que en cada funció arribem a interpretar fins a 20 personatges diferents!

És fantàstic tenir actrius com la Laura que estimen tant la seva feina. Ens veiem aviat a l’escenari!

 

DADES PROFESSIONALS:

+ Actriu i cantant.

+ Llicenciada a l’Institut del Teatre.

+ Erasmus a la Rose Bruford College de Londres.

+ També formada com a cantant, actriu i ballarina a escoles com Eòlia, Aules i Plan D.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *