Les pors a l’hora d’anar a dormir

Les pors a l’hora d’anar a dormir

Tot comença el dia que molts pares volen recuperar la intimitat i envien el seu fill o filla a dormir a una nova habitació. Al cap d’una estona es planta a la porta de la vostre dormitori i diu que no pot dormir perquè té por. I mentre t’explica què li passa, va avançant i introduint-se sigil·losament entre els llençols fins que s’adorm ocupant quasi tot el llit. O bé, des del seu llit, munta una escena de tragèdia digne de “culebró” sud-americà que us desvetlla a vosaltres i a mig veïnat.

Aquest pot ser un episodi puntual, però quan això persisteix, les mares i pares es preocupen perquè els seus fills no descansen prou. Ni els deixen descansar! El més normal és pensar que els petits no dormen a causa de les pors nocturnes, però en realitat no és així. És la manca de bons hàbits per dormir. Establir rutines que anunciïn la proximitat del moment d’anar a dormir com sopar, banyar-se, posar-se el pijama i dedicar una estona a un conte, contribueix a que els menuts s’entreguin contents i relaxats al moment de separar-se dels pares per adormir-se.

Hi ha pors de tota mena! Por de la solitud, por de la tempesta i els sorolls estranys, por de la foscor o por del monstre esgarrifós que s’amaga dins de l’armari. I no oblidem que els grans també tenim por, i a vegades de coses ben absurdes. I és que la por és una emoció adaptativa que serveix per avisar d’un possible perill. El més important és que els infants aprenguin a identificar-la, entendre-la i saber quin és el seu origen. I com es fa això? Demostrant al nen que entenem com se sent, parlant-ne obertament, explicant que no passa res si té por i fent coses junts per alleugerir aquestes pors.

Des de Tanaka vam fer un treball de recerca i documentació per crear un espectacle que parlés de tot això. El resultat és NO TINC POR, una petita història quotidiana conduïda per una actriu i protagonitzada per un titella. Tindreu l’oportunitat de veure-la els propers dos caps de setmana al Teatre La Puntual de Barcelona.

Teatre La Puntual – Putxinel·lis de Barcelona (c/ Allada Vermell 15)

  • Divendres 16 i 23 de gener, a les 18h.
  • Dissabte 17 i 24 de gener, a les 18h.
  • Diumenge 18 i 25 de gener, a les 12h i a les 17h.

NO TINC POR és una experiència divertida i propera, on tots ens hi veurem reflectits. Una història que pretén ser un ajut pels més petits per aprendre a dormir i pels grans per acompanyar-los en aquesta difícil aventura. L’aventura d’anar a dormir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *