Innovem prou en Educació?

Innovem prou en Educació?

Sovint ens mirem els infants i ens fem un munt de preguntes sobre l’educació al món que els ha tocat viure i què passarà amb les generacions futures. Com transmetem els valors als nens i les nenes? De quina manera aprenem al llarg de la vida? L’educació està d’acord amb els temps actuals? Quina és la influència de la tecnologia en el procés d’aprenentatge?

Totes aquestes preguntes se les plantegen els ponents de l’esdeveniment TEDxBarcelona. Però què és això? Comencem pel principi.

TED és una comunitat on hi participen persones de totes les disciplines i cultures que busquen entendre cap a on va el món i, mitjançant l’organització d’esdeveniments, exposen idees que val la pena explicar. De fet TED significa Tecnologia, Entreteniment i Disseny, tres àrees que s’han de tenir en compte si mirem cap al futur.

I amb l’objectiu de difondre les idees més interessants, TED ha creat TEDx, un programa de conferències locals plantejades de forma independent. I ara és el torn de TEDxBarcelona, que tindrà lloc aquest dijous 22 de gener. Psicòlegs, advocats, emprenedors, pedagogs, observadors, membres d’ONGs, intèrprets comunitaris, treballadors de plataformes socials, mestres, etc., donaran a conèixer projectes pioners o noves maneres de veure el món.

Els temes de les ponències són variats i atractius: educar en pensament crític i creatiu, en resolució de problemes i presa de decisions; animar a les persones a explorar, viure experiències i ser compromesos; promoure l’alfabetització en comunitats marginades d’arreu del món; educar perquè les persones persegueixin els seus somnis; combinar l’aprenentatge amb disciplines com el teatre i la dansa; l’educació online a l’Àfrica; i com afrontar el bulling a les aules.

Tanaka Teatre tindrà un foradet entre totes aquestes conferències tan interessants per mostrar com el teatre és un vehicle educatiu per créixer en societat, aprendre compartint, adquirir hàbits saludables i educar en emocions. I ho farem de la millor manera que sabem: amb la representació d’un dels nostres contes i amb l’objectiu que tots els assistents gaudeixin amb el valor implícit del conte vivint una experiència emocionant i divertida. Perquè sense emoció no hi ha aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *