Ja és estiu!

Ja és estiu!

Amb la nit màgica de Sant Joan comença el període més desitjat per petits i grans.

Si ens expliquen que durant els solstici d’estiu el sol arriba a la seva màxima declinació Nord (+23º 27′), a part d’algun físic o algun amant de les estrelles, a tots ens venen a la ment els llibres de text de l’escola. Però si ens diuen que ha arribat la revetlla de Sant Joan, recordem fogueres, petards, coca, cava i potser el primer petó.

I és que som a les portes de l’estiu i darrere aquesta porta se’ns presenten tres mesos per a tots els gustos: platja, passejades en vaixell, excursions a la muntanya, viatges a terres llunyanes, estones llegint a l’ombra, orxata, camping, festes majors, concerts, etc. I pels més petits: gelats de dos boles, carreres en bicicleta, pantalons curts, hores dins la piscina, castells de sorra, els amics del poble, campaments, i sobretot vacances de l’escola!

La paraula solstici deriva del llatí i significa “sol quiet”. Potser van batejar així aquest fenomen pel desig que l’astre rei es mantingui en aquesta posició eternament. Perquè a l’estiu les coses semblen més fàcils i el dia et dóna més oportunitats per dur-les a terme, i quan ve la nit tot el que et semblava impossible es pot fer realitat.

Però perquè tot això passi cal seguir algunes tradicions durant la nit de Sant Joan. Si ets valent/a, salta per damunt d’una foguera o trepitja les brases per assegurar-te la salut durant tot l’any. Pren un bany a la platja per augmentar la bellesa, sempre i quan ho necessitis. O omple un plat d’aigua sota el llit amb papers amb el nom de les persones amb qui voldries festejar i l’endemà aquells que s’hagin obert seran els que cauran rendits amb els teus encants.

Pots aconseguir-ho per altres mètodes, perquè aquesta també és una nit d’éssers fantàstics. Si veus una bruixa, demana-li alguna herba remeiera. O potser et trobaràs el dimoni temptant-te perquè et venguis l’ànima quan portes dues copes de més. Només has de parar atenció a la foguera i seguir les indicacions de la cançó d’en Sisa: “Si mireu les flames del foc de Sant Joan, li veureu les banyes, el barret i els guants”.

Bona revetlla!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *