Feliç any 4.713!

Feliç any 4.713!

El passat 19 d’octubre va començar el nou any xinès, segons el calendari lunisolar tradicional de Xina. Aquesta data també marca l’arribada de la primavera, però veient la neu que està caient, el bon temps queda massa lluny per celebrar-lo.

Aquest 4.713, és l’any de la cabra. Però, per què? Una llegenda popular explica que l’Emperador de Jade va organitzar una cursa d’animals per decidir quins estarien al zodíac. Seguint l’ordre d’arribada, a cada any es va donar el nom d’una bèstia, i per això, depenent de l’any en que hagis nascut, tindràs les virtuts i els defectes d’un animal o altre. La “photo finish” de la meta va definir aquest ordre: RATA, BOU, TIGRE, CONILL, DRAC, SERP, CAVALL, CABRA, MICO, GALL, GOS i PORC. Si aquest és l’any de la cabra, ja pots fer un compte enrere per esbrinar quin animal ets. I recorda que el canvi es fa pels volts de febrer!

Però tornant al tema del cap d’any, el més impactant és que les celebracions duren 15 dies! Se’ns acudeixen un munt de coses per fer durant tant temps, però si vols seguir la tradició xinesa ja pots fer-te un esquema per estar al cas de tot, perquè hi ha molt a fer.

Primer de tot, neteja la casa per fer fora la mala sort acumulada durant l’any vell, i decora-la amb coses vermelles (no cal que aprofitis la roba interior del nostre cap d’any). Si tens temps, pots entretenir-te a fer manualitats, però si vas estressat només cal que posis mandarines per tota la casa, ja que són la fruita de la felicitat. També pots aprofitar per mudar-te amb les robes tradicionals i fins i tot és recomanable anar a la perruqueria a fer-te un “new look”. Visita un temple xinès, queda amb els amics i familiars i llença petards per espantar els mals esperits. I sobretot, participa a les desfilades del carrer: des de la popular dansa del Drac, que simbolitza el coneixement i la riquesa, entre gongs i tambors, fins a la desfilada dels Lleons, que esperen que els posis un sobre vermell amb diners a la boca si vols viure un any de bona sort.

I ara que ja saps com viure el cap d’any com un autèntic xinès, només ens queda desitjar-te un feliç 4.713!
Gong xi! (felicitats!)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *