Feliç 4.714! Any del mico i del foc.

Feliç 4.714! Any del mico i del foc.

Com ja sabeu, ens encanten les festes i les tradicions d’arreu del món. Encara no hem acabat de celebrar el carnaval i tot just comencem una de grossa: l’any nou Xinès, i aquest 4.714 serà el del MICO! Però… de què va tot plegat? En sabeu alguna cosa més a part d’això? Tot seguit, us explicarem unes quantes curiositats que us sorprendran.

La tradició Xinesa diu que els esperits malignes (Nian) tenen por al soroll estridents i al color vermell. Per aquest motiu, durant la celebració de l’any nou Xinès, el color vermell és el protagonista i és utilitzat en les decoracions, la roba o els cartells i els carrers s’omplen d’aquest color per foragitar qualsevol rastre maliciós. Sabíeu que els petits i joves de la casa reben un sobre de color vermell (Hong bao) ple de diners segons l’edat i la persona? I el més curiós: en la quantitat donada no hi trobarem ni nombres senars ni el 4. Tot per tenir la certesa que la sort estarà present durant aquell any.

En aquest camí cap a la bona ventura i la felicitat també hi juguen un gran paper els Chun Lian, uns poemes breus escrits amb cal·ligrafia xinesa que pengen als costats i a sobre de la porta principal de cada casa per cridar l’atenció de la sort i donar-li la benvinguda. I per si no n’hi havia prou, col·loquen el caràcter Fu (), que vol dir felicitat també a la porta de l’entrada. Per assegurar-se un any prósper caldrà completar aquest còctel amb les conegudes danses del lleó i del drac (Wu Shi i Wu Long), que tenen el seu origen en les arts marcials, i que desfilen pels carrers fent el màxim xivarri possible per foragitar els mals esperits. (podeu llegir molt més a Viquipèdia)

Aquest any el calendari Xinès està protagonitzat pel mico, el novè dels dotze signes del zodíac Xinès així que felicitem a tots aquells micos nascuts l’any 1968, 1980, 1992 i 2004 i els desitgem molta sort durant el seu any!

Per als que tingueu ganes de celebrar-ho, a Barcelona hi haurà  diverses activitas, sobretot durant el cap de setmana.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *