A la recerca dels petits herois del segle XXI

A la recerca dels petits herois del segle XXI

Mentre el planeta s’esmuny entre deixalles i consumisme, nosaltres seguim capficats en la nostra rutina, els nostres problemes, la nostra felicitat, salut, amor, els nostres fills i la nostra feina. Perquè, és clar, el canvi climàtic és tan imperceptible…. i el planeta és tan gran… i la fauna i la flora tan llunyana… bé, els documentals ens encanten!

Als mitjans ens parlen de l’ecosistema i les crisis mediambientals d’una manera tan intangible i impersonal que no ajuden a que formi part de nosaltres. Com podem tenir sensibilitat per les grans catàstrofes com la tala d’arbres a les selves protegides, si vivim entre quilòmetres d’asfalt per no embrutar-nos de… sorra, herbes, flors o aigua? Per no parlar dels quilòmetres d’informació comercial a la que estem sotmesos constantment entre pantalles i taulells d’anuncis.

En aquest context, nous personatges de Tanaka Teatre han sortit al rescat de tots aquells que vulgueu millorar el món! Amb una nova fornada d’espectacles i històries que faciliten als infants la reflexió envers la sostenibilitat, el consumisme, el reciclatge, l’alimentació saludable o el malbaratament alimentari. Aquí enumerem els tres projectes que han nascut a la recerca dels petits herois del segle XXI:

  • Bon profit! Espectacle de Tanaka Teatre sobre alimentació saludableLA BOTIGUETA: l’Amàlia, que és propietària d’una botiga de tota la vida, es veu amb l’obligació moral de repensar el seu negoci cap a una direcció més responsable envers el medi ambient. Una història de teatre i titelles amb personatges del tot estrambòtics que ens faran riure i, de pas, reflexionar sobre el que comprem o llencem sense pensar. (la imatge superior correspon a aquest espectacle)
    Espectacle "La Botigueta" de Tanaka Teatre
  • BON PROFIT! Tres històries que transmeten la importància del que mengem i fan que acabem estimant les verdures i hortalisses que les protagonitzen. La xef Tomassa ens desperta la curiositat per aquella cosa verda que desconeixem i que sovint es perd entre el puré per agradar més als nens. (imatge de la Xef a la dreta)
  • 5 contes interpretats amb titelles creats per acompanyar el projecte “EnsTitelles dels contes del programa "ens ho mengem tot" ho mengem tot” on els menjadors escolars proposen activitats per sensibilitzar els nens i les nenes envers el malbaratament alimentari als menjadors escolars i la petjada ecològica de determinats aliments presents als àpats escolars.  Aquesta eina estarà disponible en préstec per aquelles escoles de Barcelona que formin part del projecte. Descarrega’t la GUIA i llegeix els contes. (p.75-90) (personatges dels contes a la imatge de la dreta)

I per descomptat, seguim amb la resta d’espectacles anteriors, que ens segueixen obrint els ulls al món i a les cultures mitjançant contes tradicionals, educant en valors i emocions, respecte i igualtat.
En un món on la realitat global no ens truca a la porta, però condiciona inexorablement el futur dels nostres fills, invoquem el poder de la imaginació i del teatre per mostrar-los diverses cares de la realitat en un llenguatge atractiu, comprensible i divertit. Volem que se sentin partícips reals del futur de la humanitat, prenguin consciència envers els errors dels seus avantpassats i sàpiguen quines accions poden dur a terme ells mateixos com a actors d’aquest canvi ineludible.

Ells, i nosaltres com a referents i predicadors de l’exemple, som els PROTAGONISTES d’aquesta història d’aprenentatge, respecte i compromís envers el planeta Terra i els éssers que hi habiten.

1 Comments

  1. Pingback: Contes i titelles per menjar-se el món! | Tanaka Teatre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *