Teatre entre lliteres.

Teatre entre lliteres.

Ja fa un parell d’anys vam conèixer un entusiasta del teatre amb una idea boja al cap: portar qualsevol disciplina de les arts escèniques a un alberg (l’Alberg Mare de Déu de Montserrat). Com que nosaltres també estem una mica grillades ens vam apuntar el carro i vam apostar pel projecte.

La primera sorpresa amb que vam topar va ser l’edifici de l’alberg. Des del carrer es veu una portalada forjada de ferro, però no t’imagines la casa que amaguen els jardins que s’hi endevinen. Pujant per un camí et trobes l’entrada de la casa, com si arribessis en carruatge a la festa del conte de la “Ventafocs” (bé, cadascú té els seus referents), i allà et rep “el príncep” del palau, en David, atabalat com sempre, i et convida a passar a una casa modernista catalogada com a Patrimoni Cultural Europeu. A la primera estança hi ha gravats morescos i ornaments florals que aquest cop et fan viatjar amb Sherezade a les “Mil i una nits”. Una escalinata blanca et condueix a diferents habitacions ocupades per lliteres, a un auditori i a algunes habitacions pròpies de la burgesia catalana de principis del segle passat.

festival-pindoles-alberg-mare-de-deu-de-montserrat-1-voltar-i-voltar

El més interessant és que passejant pels racons d’aquesta casa pots topar-te amb titellaires, actors, ballarins, cantants o músics. Això passa durant la programació estable de l’alberg, on Tanaka ja hi hem participat en dues ocasions portant “No tinc por” el maig de l’any passat i “Contes de la Mediterrània de les germanes Baldufa” aquest passat diumenge. I com que ens fan sentir com a casa, també hi hem passat petites temporades d’assajos, aprofitant la tranquil·litat de l’entorn per crear i inspirar-nos.

Però això no acaba aquí, perquè aquest any en David, la Giulia i l’Aina s’han estrenat com a organitzadors del Festival Píndoles, un festival de microteatre on s’hi van presentar vàries propostes i que després ha tingut continuïtat amb una gira dels espectacles guanyadors. A l’estiu també s’hi deixen caure els de Coincidències, que aprofiten la màgia de l’espai acostant les seves propostes refrescants de Terrats en Cultura.

Hi ha alguna cosa que bull en aquest alberg del barri de Vallcarca i no volem que t’ho perdis. Deixa’t enredar com hem fet nosaltres i gaudeix de grans propostes fora dels circuits convencionals de Barcelona. Ja ens explicaràs si també t’han seduït!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *