Si es vol, es pot

Si es vol, es pot

Sabem que ara mateix organitzar un esdeveniment pot semblar un periple, però alguns festivals i ajuntaments de Catalunya ja es comencen a atrevir.

Creiem que cal seguir endavant amb les programacions perquè, tal i com s’ha vist en aquest llarg confinament, la cultura és necessària.

Festivals com l’Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu o Llegendes de Catalunya de Sant Martí de Tous, o fins i tot el Grec de Barcelona, tiren endavant. I també grans Festes Majors com la de Sabadell o La Mercè de Barcelona. En l’organització s’haurà d’evitar acumulacions de gent i garantir que es mantingui la distància personal.

També hi ha pobles que comencen a programar espectacles. El primer serà Corbins, que pot ser un exemple per a altres ajuntaments. Segons el BOE, dins la fase 1 es permet fer teatre seguint les mesures sanitàries establertes. Algunes solucions que Corbins a aplicat per a dur a terme l’espectacle són:

Mapa de distribució de l’escenari i cadires

L’escenari i les cadires es munten dins del camp de futbol del poble per tal de tenir controlat l’accés. S’organitzen grups de 4 cadires que corresponen a unitats familiars.

Es venen les localitats per unitats familiars enlloc d’unitats individuals. La venda es fa per telèfon i e-mail.

Es contracta seguretat per vetllar l’entrada i la sortida del públic

Per tal que ningú en quedi exclòs degut a les restriccions sanitàries, la funció també es penjarà l’endemà al canal de youtube de la companyia i/o ajuntament.

També t’adjuntem el  protocol que han treballat les entitats PATEA, Artekale i TTP envers les arts de carrer. És un document redactat a partir de les informacions del BOE que recull les mesures de seguretat i higiene per a la realització d’espectacles.

Us animem a omplir les vostres places i carrers amb espectacles en viu, per mantenir la cultura viva del nostre país. I és que #LaCulturaTambéCura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *