L’Alícia fa 150 anys!

L’Alícia fa 150 anys!

Una nena es desplega i es replega com un telescopi cada cop que menja, un Conill Blanc vestit amb armilla i un rellotge de butxaca corre per no fer tard, una Llebre i un Barretaire prenen el te canviant-se de lloc contínuament, una Eruga es passa l’estona damunt d’un bolet fumant una pipa d’aigua, un Gat de Cheshire que sempre riu reconeix que està una mica boig i una Reina de Cors malvada vol tallar el cap a tothom. Aquests són alguns dels personatges d’Alícia al País de les Meravelles.

Tots coneixem la història perquè l’hem llegit, ens l’han explicada o hem vist alguna de les versions que s’han fet al cinema. Aquesta última setmana Tanaka ens hem submergit per les seves pàgines un altre cop perquè estem preparant un espectacle a mida per celebrar els 150 anys de la publicació de la novel·la de Lewis Carroll. Ara que estem immerses en les seves aventures, us recomanem rellegir-la per molt motius: per descobrir nous significats, per gaudir dels jocs de paraules, per tornar a ser un infant, per fer volar la imaginació i per adonar-se de l’absurditat del món adult.

Alícia al País de les Meravelles segueix divertint a nens i nenes, però també segueix intrigant els adults. Ha inspirat a artistes, escriptors, lingüistes, filòsofs, matemàtics i psicoanalistes. I és que els seus personatges semblen sortits d’un  frenopàtic o dels nostres pitjors malsons. Amb un humor sense sentit i un univers estrany, aquesta novel·la té milers d’interpretacions i això és el que la fa tan meravellosa.

A l’espectacle que presentarem el proper dissabte donem una pinzellada al món surrealista de l’Alícia. El que pretenem és despertar-te la curiositat de rellegir el clàssic i que els seus personatges et transportin al País de les Meravelles: un món on tot és possible i res és el que sembla, on els éssers apareixen i desapareixen i on el temps és més que relatiu, és imaginari.

Serà aquest 30 de maig a les 12:00h, a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell (c/ de les Tres Creus, 127-129); com a clausura del concurs Devorallibres, on els nens i nenes competeixen per veure qui ha llegit més.

I mentrestant, et regalarem un consell: si ets a l’oficina, a casa o al metro i veus un Conill Blanc, segueix-lo, perquè t’arrossegarà fins a un món ple de meravelles!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *